Misschien verlies jij ook geld, net als de mensen in de onderstaande voorbeelden?

Ik spreek vaker over het belang van goed geldbeheer. Maar wat kan er zoal gebeuren als je niet goed oplet? En trust me; dat gebeurt vaker dan je denkt, en je hebt het vaak niet door.

In deze post deel ik enkele praktijkvoorbeelden waarin mijn klanten geld hebben verloren of waarin ze juist net hebben bespaard door financiële adviezen op te volgen.

Praktijkvoorbeelden van financiële valkuilen en hoe deze opgelost moesten worden:

  • Hoge energiekosten: Bij een horecazaak ontdekte ik dat ze nog steeds 650 euro per maand betaalden voor gas en elektriciteit. Na contact met de leverancier bleek dat ze hun voorschot konden verlagen tot 250 euro. Dit bracht hen onmiddellijk 400 euro extra ruimte per maand op en verbeterde dus hun cashflow aanzienlijk.
  • ‘Vergeten’ betalingen: Ik ontdekte bij een klant dat er automatisch betalingen via PayPal plaatsvonden voor een onnodig abonnement dat nooit was geannuleerd. Gelukkig kreeg ze het geld terug, maar dit had haar in de afgelopen twee jaar al meer dan 200 euro gekost. Vaak nemen mensen niet de tijd om zulke ‘vergeten’ doorlopende opdrachten of betalingen na te kijken.
  • Boetes en nalatigheidsintresten: Een klant met personeel had simpelweg een factuur van de loonverwerker gemist, en had door nog nét op tijd te betalen, een boete en verhoging van de RSZ vermeden. Te laat betalen door het simpelweg niet opvolgen van facturen resulteert vaak in extra kosten … .
  • Subsidies en ontslagen: Een gesubsidieerde organisatie zag hun subsidies niet verlengd, wat leidde tot ontslag van de zakelijk verantwoordelijke. Toen enkele maanden daarna het laatste gesubsidieerde jaar verantwoord moest worden, was er niemand die kennis of zelfs toegang had tot de boekhouding en alle administratie. Door het inroepen van mijn hulp hebben we kunnen voorkomen dat ze tienduizenden euro’s moesten terugbetalen.

Conclusie: Deze voorbeelden illustreren hoe belangrijk het is om je financiën goed te beheren of te laten beheren. Zelfs kleine fouten of vergetelheden kunnen leiden tot grote verliezen.

Ik kan me voorstellen dat sommigen onder jullie denken dat bovenstaande voorbeelden jullie niet kunnen overkomen, maar ik kan je verzekeren dat dit wel zo is ;).

In een van de volgende posts hierover zal ik nog meer tips geven om je geld beter te beheren.

Meer weten of dit (of een ander) onderwerp?

Neem dan zeker contact met me op: